Загрижувачки резултати од нередовен доручек кај децата

Истражувањето на Кралскиот колеџ и Лондонската школа за хигиена и тропска медицина покажа во колкав обем се предизвикуваат здравствени

Read More...

Странците во Германија се помалку платени од Германците

Иако имаат исти квалификации и работат иста работа, странците во Германија по правило имаат помала плата од Германците, а

Стипендии за студирање во Франција

Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат. Стипендијата ги покрива

Kонкурс за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи

Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје информира дека Министерството за надворешни работи и соработка на Кралството Шпанија објави конкурс

Мозокот на тинејџерите може да претрпи трајни промени уште по првото конзумирање на марихуана (студија)

Научниците предупредуваат дека и едно користење на канабис може да предизвика промена на мозокот кај тинејџерите. Една студија спроведена од

Науката потврдува: Некои жени носат ген кој ги саботира контрацептивните таблети

Предрасудите дека жените се виновни за тоа што забремениле иако користеле контрацептивни таблети би требало да бидат срушени со

КРЕДО центарот при УКЛО со работилница “Направи чекор напред”

Во рамките на активностите кои ги презема Центарот за Кариера, Алумни и Доживотно учење при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола

Дигитализација на Св.Софија во Охрид (видео)

Еден од најрепрезентативните споменици на културата во Македонија, катедралната црква Св. Софија е дигитално документирана. Документирањето на екстериерот и ентериерот

Аплицирајте за академски мобилности

Младински образовен форум објавува повик за Академски стипендии за граѓанско општество – АСГО (Civil Society Scholar Awards – CSSA) кои ја

Марш на живите во Битола во чест на 3000 депортирани Евреи (видео)

Видео со сите настани кои се одржаа во Битола 2019 година, во чест на 3000 депортирани Евреи од Битола

Програма за поддршка на иновативни студентски идеи

Студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE 2019) е иницијатива на Центарот за трансфер на технологии и иновации

Mobile Sliding Menu