Category: Образование

Пријави се за платена стручна пракса!

На пракса преку ИАЕСТЕ Македонија може да аплицираат сите редовни студенти кои се на додипломски или постдипломски студии на

Повик за пријавување за академски стипендии за граѓанското општество

Отворен е повикот за академските стипендии за граѓанското општество – АСГО“ (Civil Society Scholar Awards – CSSA) кои ја

Натпревар во ораторство на УКЛО Битола

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО, на 24 април 2018 година,

Отворен повик за стипендии на универзитети од шангајската листа!

Министерството за образование и наука информира дека во тек се конкурсите за доделување на стипендии за граѓаните на Република

Фондацијата Конрад Аденауер, водена и посветена од принципите на првиот Федерален канцелар на Германија, е политичка фондација која оперира

Измени со Кембриџ програмата, втор странски јазик во основното образование!

Од областа на образованието, министрите на денешната владина седница ја разгледаа и ја усвоија информацијата за одложена имплементација на

ФЕИТ од Скопје ќе соработува со Институтот за нуклеарни науки „Винча“ од Белград

Факултетот за електротехника и информациски технологии-ФЕИТ при УКИМ потпиша меморандум за соработка со Институтот за нуклеарни науки „Винча“ од

ХАКАТОН на УГД – Штип

Факултетот за информатика при Универзитетот “Гоце Делчев” во Штип по втор пат ќе организира дводневен хакатон во периодот 23-24

Кои лектири се наменети за учениците од основното образование?

Ве информираме дека Бирото за развој на образованието изготви нов предлог-список на лектири за основното образование (од второ до

Стипендии за едносеместрални преддипломски/дипломски студии и студискo усовршување  во Република Хрватска

Конкурс за доделување на стипендии за едносеместрални преддипломски/дипломски студии и студискo усовршување  во Република Хрватска за академската 2018/2019 година 1.  

Mobile Sliding Menu