На кој начин научникот Тесла го “тренирал” својот мозок?

In Наука и технологија

Тесла бил еден од најголемите генијалци, а што придонело за тоа?

Постојат ли трикови кои овој иноватор ги применувал и можеме ли и ние да ги применуваме за да бидеме поуспешни?

Тој е познат затоа што го измислил електричниот состав на наизменична струја, а неговото име стои на 300 изуми.

Тесла цел живот работел на проекти и ги реализирал до крај.

Последните години е многу популарен на интернет.

Страницата lifehacker.com направи листа на навики со кои Тесла станал неприкосновен иноватор.

Тој спиел само по 2 часа.

Тесла ги визуелизирал работите пред да ги осмисли и да ги конструира.

За креативно размислување потребно е да се опуштите и да поработите на проблемот во својата глава.

Тесла самиот објаснувал дека не брза кога работи.

Ако шетате тоа ќе влијае на вашата креативност. Во 1881 година тој се преселил во Будимпешта по една животна промена и додека шетал во парк и рецитирал поезија, му текнало за струјата.

Како и многу други иноватори, и Тесла вели дека треба да се осамите кога сакате да творите.

Извор: Женски магазин

You may also read!

Странците во Германија се помалку платени од Германците

Иако имаат исти квалификации и работат иста работа, странците во Германија по правило имаат помала плата од Германците, а

Read More...

Стипендии за студирање во Франција

Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат. Стипендијата ги покрива

Read More...

Kонкурс за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи

Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје информира дека Министерството за надворешни работи и соработка на Кралството Шпанија објави конкурс

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu