AllВисоко образованиеКонкурсиКУРСЕВИОсновно образованиеСредно образование

Дигитализација на Св.Софија во Охрид (видео)

Еден од најрепрезентативните споменици на културата во Македонија, катедралната црква Св. Софија е дигитално документирана. Документирањето на екстериерот и ентериерот

Мозокот на тинејџерите може да претрпи трајни промени уште по првото конзумирање на марихуана (студија)

Научниците предупредуваат дека и едно користење на канабис може да предизвика промена на мозокот кај тинејџерите. Една студија спроведена од

Мозокот на тинејџерите може да претрпи трајни промени уште по првото конзумирање на марихуана (студија)

Научниците предупредуваат дека и едно користење на канабис може да предизвика промена на мозокот кај тинејџерите. Една студија спроведена од

Read More...

Науката потврдува: Некои жени носат ген кој ги саботира контрацептивните таблети

Предрасудите дека жените се виновни за тоа што забремениле иако користеле контрацептивни таблети би требало да бидат срушени со

Read More...

Mobile Sliding Menu