Tag: Стипендии

110-те најдобри бруцоши нема да плаќаат партиципација за прв семестар

По повод 40 години од основањето на Универзитетот „Св Климент Охридски“  од Битола  годинава 110 брцоши кои што ќе

Loading...

Дополнување на Конкурсот за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус студии 2018/2019

Министерството за образование и наука за студиската 2018/2019 година ќе додели стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии

Loading...

Стипендии за студирање во Франција

Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат. Стипендијата ги покрива

Loading...

Стипендии за учество на летна школа во Полска

Министерството за образование и наука информира дека во 2019 година Бирото за Академско признавање и меѓународна размена на Република

Loading...

Стипендии за студирање и професионална надоградба во Р. Хрватска – рок до 05 април 2019

    Министерството за образование и наука известува за можноста за добивање на стипендија за студирање и професионална надградба на високообразовните

Loading...

Стипендии за студирање во Чешка

Министерството за образование, млади и спорт на Република Чешка за соработка на полето на образованието, за студиски престој на

Loading...

Стипендии од Фондација “Конрад Аденауер”

Фондацијата Конрад Аденауер, водена и посветена од принципите на првиот Федерален канцелар на Германија, е политичка фондација која оперира

Loading...

Стипендии од Фулбрајт програмата за академската 2019-2020 година

Министерството за образование и наука информира дека во тек е конкурс за учество во Фулбрајт студентската програма, наменета за

Loading...

Стипендии за едносеместрални преддипломски/дипломски студии и студискo усовршување  во Република Хрватска

Конкурс за доделување на стипендии за едносеместрални преддипломски/дипломски студии и студискo усовршување  во Република Хрватска за академската 2018/2019 година 1.    Две

Loading...

Пријавете се за стипендии за студиско усовршување во Р.Словачка!

Конкурс за доделување на стипендии во времетраење од 30 (триесет) месеци за студиско усовршување на студенти на редовни, магистерски

Loading...

Mobile Sliding Menu