Kонкурс за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи

In Конкурси

Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје информира дека Министерството за надворешни работи и соработка на Кралството Шпанија објави конкурс за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи за академската 2019/2020 година на Дипломатската школа во Мадрид.

Условите и начинот за конкурирање, како и пријавата се објавени на следниот линк:
https://www.boe.es/boe/dias/2019/02/12/pdfs/BOE-A-2019-1905.pdf

Покрај наведените услови и критериуми во конкурсот, заинтересираните кандидати потребно е да ги исполнат следните услови:

-Кандидатите индивидуално ја пополнуваат пријавата и заедно со останатите потребни документи наведени во конкурсот ја доставуваат во Амбасадата на Шпанија во Скопје најдоцна до 1 април 2019 година;
-Кандидатите ќе подлежат на тест за прием, кој ќе се одржи во Амбасадата на Шпанија во Скопје;
-Кандидатите треба да поседуваат задоволително познавање на шпанскиот јазик, што може да се акредитира преку дипломата за шпански како странски јазик (DELE), средно ниво, во согласност со второто правило на конкурсот.
-Во согласност со одлуката АУЦ/123/2019 од 7 февруари 2019 година, наведено е дека јавната школарина за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи за академската 2019/2020 година на Дипломатската школа во Мадрид изнесува 1.250 евра. (без вклучени трошоци за издавање на дипломата по завршување на програмата)

За сите дополнителни информации за магистерските студии по дипломатија и меѓународни односи за академската 2019/2020 година на Дипломатската школа во Мадрид, заинтересираните кандидати може да ја контактираат и Амбасадата на Кралството Шпанија во Скопје.

You may also read!

Вакцините и аутизмот немаат апсолутно никаква поврзаност, тврди уште една голема студија

Новата голема студија спроведена во Данска, не открила поврзаност меѓу вакцинирање против мали сипаници, заушки и рубеола и развој

Read More...

Милијарда долари собрани за обнова на Нотр Дам, а не сме во можност да ја обновиме планетата

Историските обележја како катедралата Нотр Дам се значајни симболи на културата, па нормално, луѓето ќе се приврзат емотивно со

Read More...

Луѓето кои се будат рано наутро се навистина посреќни, потврдува науката

Жаклин Лејн, докторка во Општата болница во Масачусетс, неодамна спроведе истражување поврзано со спиењето и резултатите ги објави во

Read More...

Mobile Sliding Menu