Category: Високо образование

Ораторска вечер на УКЛО

На четвртиот натпреварот во ораторство УКЛО ТРИВИУМ на тема: 40 години УКЛО  Дигитална (р)еволуција учествуваа 12 студенти од неколку единици на

Loading...

Одличен настап на меѓународен натпревар на студенти од правниот факултет при УКИМ

Извонреден настап на студентите од Правниот факултет „Јустинијан Први“ при УКИМ на студентскиот натпревар по меѓународно право Moot Court

Loading...

Започна неделата за студентите на УКЛО

На Факултетот за биотехнички науки во Битола се одржа предавање на тема „Спортска исхрана за спортисти и рекреативци“, наменето

Loading...

110-те најдобри бруцоши нема да плаќаат партиципација за прв семестар

По повод 40 години од основањето на Универзитетот „Св Климент Охридски“  од Битола  годинава 110 брцоши кои што ќе

Loading...

ФЕИТ стана официјален центар за сертификација на Microsoft програми

Microsoft академија и тестинг центар, денеска, беа промовирани пред студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии - ФЕИТ

Loading...

И годинава околу 200 стипендии за студентите и Фонд за наука за професорите на УГД

Во рамките на одбележување на 12 години УГД ректорот потенцираше дека се продолжува со финансирање на голем број на

Loading...

Истражување на српски ГАЈП: Дали докторските студии се со соодветен квалитет?

,,Некои факултети и универзитети едноставно немаат услови за организација на докторски студии, а тука, пред се`, мислам на човечки

Loading...

Единаесет високообразовни институции потпишаа спогодба за меѓусебна соработка

Претставниците на 11 приватни високообразовни институции во земјава формираа тело за меѓусебна соработка и потпишаа заедничка спогодба. Во просториите на

Loading...

РОБОМАК 2019 на Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ

Факултетот за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ, на вториот ден на меѓународниот натпревар по роботика и вештачка интелигенција

Loading...

Учествувај во натпревар во ораторство!

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО и одбележување на 40 годишниот

Loading...

Mobile Sliding Menu