Category: Образование

Ораторска вечер на УКЛО

На четвртиот натпреварот во ораторство УКЛО ТРИВИУМ на тема: 40 години УКЛО  Дигитална (р)еволуција учествуваа 12 студенти од неколку единици на

Loading...

Одличен настап на меѓународен натпревар на студенти од правниот факултет при УКИМ

Извонреден настап на студентите од Правниот факултет „Јустинијан Први“ при УКИМ на студентскиот натпревар по меѓународно право Moot Court

Loading...

Започна неделата за студентите на УКЛО

На Факултетот за биотехнички науки во Битола се одржа предавање на тема „Спортска исхрана за спортисти и рекреативци“, наменето

Loading...

Нов систем на работа во училиштата во Србија

Едносменска работа во училиштата, пилот проектот кој е најавен за 1 септември 2019 година, во суштина нема да донесе

Loading...

Прво место во применета математика за Јована Танчевска – ученик од Битола

Применетата математика е гранка од математиката која се занимава со математички методи кои наоѓаат примена во науката, инженерството, бизнисот,

Loading...

110-те најдобри бруцоши нема да плаќаат партиципација за прв семестар

По повод 40 години од основањето на Универзитетот „Св Климент Охридски“  од Битола  годинава 110 брцоши кои што ќе

Loading...

МОН: Доделување парични награди за освоени високи места на државни натпревари

Министерството за образование и наука информира дека за освоено прво место на натпревар на државно ниво организиран од акредитирано

Loading...

ФЕИТ стана официјален центар за сертификација на Microsoft програми

Microsoft академија и тестинг центар, денеска, беа промовирани пред студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии - ФЕИТ

Loading...

И годинава околу 200 стипендии за студентите и Фонд за наука за професорите на УГД

Во рамките на одбележување на 12 години УГД ректорот потенцираше дека се продолжува со финансирање на голем број на

Loading...

Истражување на српски ГАЈП: Дали докторските студии се со соодветен квалитет?

,,Некои факултети и универзитети едноставно немаат услови за организација на докторски студии, а тука, пред се`, мислам на човечки

Loading...

Mobile Sliding Menu