Category: Култура

Изведба на „Македонско девојче“ од хор во Јордан (ВИДЕО)

Една од најпознатите песни на Јонче Христовски, „Македонско девојче“, како дел од репертоарот на музичкиот ансамбл „Дозан ва автар“

Loading...

На Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола отворена изложба „Русите во Македонија (1920-1940)“

Вечерва на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Битола беше отворена изложбата „Русите во Македонија (1920-1940)“.   Амбасадорот на Руската

Loading...

 Каталог на капитални книгоиздавачки проекти

 ,,Каталогот на капитални книгоиздавачки проекти'' на сите љубители на пишаниот збор ќе им овозможи увид во значајните проекти од областа

Loading...

Трејлер на најновата македонска серија “На терапија” – ВИДЕО

Никола Ристановски како д-р Терзиев, Јелена Јованова во улогата на Милена, Висар Вишка во улогата на Гент и Драгана

Loading...

Mobile Sliding Menu