Category: Живот

Професорка по физика остана и без работа и без пензија (ВИДЕО)

Професорката по физика Олга Сејменов од скопската гимназија „Јосип Броз – Тито“, за која ЦИВИЛ Медиа извести уште минатата

Рај во Копенхаген! Најдобриот студентски град во светот

Во Копенхаген, главниот град на Данска, се наоѓа најдобриот студентски град на светот, во кој многумина би посакале да

Што мислат младите за работничките права?

75% од младите сметаат дека правата на работниците постојат само на хартија, а работниците не ги бранат своите права,

Отворена болница за камили во Дубаи !

” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Тинејџер пчелар: Од медот заработувам над 10.000 евра годишно

Освен пчеларството, кое е и основна работна активност на Иван, тој од дрво и камен изработува сувенири, свири виолина

Активности во Битола по повод Меѓународниот ден на студентите!

ИАЕСТЕ ЛК Битола ВЕ ПОКАНУВА СИТЕ студенти на одбележувањето на Меѓународниот ден на студентите, на 16.11.2017 (Четврток) во Малата

Како да се навикнете на рано будење по летниот распуст !

Учебната година започна, а после 2 месеци одморање, време е за новите училишни обврски, но и за рано будење.

Што значи коефициентот на интелигенција?

    Интелигенцијата е капацитет на личноста да се однесува на одреден начин, успешно да се справува со предизвиците

Погледнете го Крушево од птичја перспектива! ВИДЕО

Највисокото гратче на Балканот, со своите културни и историски знаменитости, како и спортски и туристички предизвици.

Пет уметнички занимања од кои одлично се заработува

Генерално уметничите професии важат за такви кои не носат многу пари, а во уметноста се луѓе кои премногу ја

Mobile Sliding Menu