Category: Во Македонија

Несекојдневна глетка: Шар Планина преполна со мечиња (ВИДЕО)

Благодарениe на совесните лoвечки друштва, Шар Планина станува се поголем дом на се повеќе мечиња. Како доказ за тоа е

Loading...

Дигитализација на Св.Софија во Охрид (видео)

Еден од најрепрезентативните споменици на културата во Македонија, катедралната црква Св. Софија е дигитално документирана. Документирањето на екстериерот и ентериерот

Loading...

Прошетка на ПЕЛИСТЕР

Националниот парк Пелистер се наоѓа во југозападниот дел на РМ и се протега на северната падина на планината Баба,

Loading...

Патувајте во Македонија – одиме во Пехчево!

Вгнездена како во кошничка , на крајниот исток од  Мекедонија пулсира малата живописна Општина Пехчево. Административен центар е гратчето

Loading...

Mobile Sliding Menu