Author: Александар Димов

Вакцините и аутизмот немаат апсолутно никаква поврзаност, тврди уште една голема студија

Новата голема студија спроведена во Данска, не открила поврзаност меѓу вакцинирање против мали сипаници, заушки и рубеола и развој

Loading...

Овие книги би требало да ги прочитате барем еднаш во животот

1984, Џорџ Орвел Орвел во оваа книга ги истражува прашањата на цензурата, пропагандата и индивидуализмот, кога протагонистот се бори да

Loading...

Што се случуваше на покривот на Нотр Дам 4 дена пред да се запали?

Во четвртокот - само неколку дена пред историската катедрала во Париз, Франција да биде зафатена од огромен пожар -

Loading...

Кејти Буман: Жената одговорна за првата слика од црната дупка

29-годишниот компјутерски научник заработи признанија низ целиот свет за помагање во развојот на алгоритам кој ја создаде првата слика

Loading...

Пцуењето, останувањето до доцна навечер и неуредноста се знаци на висока интелигенција

  Научниците открија дека останувањето доцна навечер е карактеристика на интелигентните луѓе. Тие исто така открија дека пцуењето и нивото

Loading...

Во Пустец семинар по македонски јазик за сите просветни работници

Во рамки на напорите на општината за поквалитетна настава и познавање на македонскиот литературен јазин, во Пустец, Мала Преспа,

Loading...

Никола (23) – Станувам во 3.30 часот и работам се` до 22 часот навечер

Голем број од неговите врсници би рекле дека младиот земјоделец Никола Третињак (23) има пеколен живот. Секое утро се

Loading...

Развојот на науката и технологија во Унгарија – пример за регионот

Унгарија потрошила 1,4% од својот бруто-домашен производ (БДП) за цивилни истражувања и развој во 2015 година, што е 25-ти

Loading...

Велика Британија е подготвена да воведе ограничувачи на брзина во возилата

Технологијата за ограничување на брзината е спремна да стане задолжителна од 2022 година за сите возила што ќе се

Loading...

Стипендии за летна школа по словачки јазик

Министерството за образование и наука информира дека во тек е јавен повик за доделување на стипендии за учество на

Loading...

Mobile Sliding Menu