Author: инфо

КРЕДО центарот при УКЛО со работилница “Направи чекор напред”

Во рамките на активностите кои ги презема Центарот за Кариера, Алумни и Доживотно учење при Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола

Loading...

Аплицирајте за академски мобилности

Младински образовен форум објавува повик за Академски стипендии за граѓанско општество – АСГО (Civil Society Scholar Awards – CSSA) кои ја

Loading...

Марш на живите во Битола во чест на 3000 депортирани Евреи (видео)

Видео со сите настани кои се одржаа во Битола 2019 година, во чест на 3000 депортирани Евреи од Битола

Loading...

Програма за поддршка на иновативни студентски идеи

Студентската програма Innovations in Smart Anything Everywhere (INNO-SAE 2019) е иницијатива на Центарот за трансфер на технологии и иновации

Loading...

Стипендии за учество на летна школа во Полска

Министерството за образование и наука информира дека во 2019 година Бирото за Академско признавање и меѓународна размена на Република

Loading...

Одлична можност за младите истражувачи

Една од целите на современите образовни системи е да ги поттикне учениците слободно да размислуваат и да наоѓаат креативни

Loading...

Кои се 15-те најкул студентски домови во светот? (Галерија)

Погледнете ја листата на 15те најкул студентски домови во светот: 1. Колегиате (Collegiate), Лисабон, Португалија Иако Колегиате Маркес де Помпал од

Loading...

Кои топ 10 студентски градови за 2018 година ги избраа студентите?

Студентитите имаа за задача да го оценат нивниот град на студирање во следните категории: уметност и култура, достапност, ноќен живот, можности за вработување, диверзитет, толеранција и инклузија, пристапност и дружење.

Loading...

Болница за камили во Дубаи (Галерија)

Во Дубаи од 2018 година непречено функционира специјализирана болница за лекување на камили. Истата чини 10 милиони евра и има

Loading...

Професор Блажо Боев – ректор на УГД Штип

Професорот Блажо Боев, е еден од најафирмираните македонски научници со меѓународно признати релевантни истражувачки резултати и универзитетски професор со

Loading...

Mobile Sliding Menu