Author: инфо

Конкурс за прием на ученици во јавните ученички домови за учебната 2019/2020 година

Во учебната 2019/2020 година во јавните ученички домови ќе се примат за сместување и исхрана ученици од средното образование

Loading...

Писмо од Чехов: Ова се 9 особини на културните луѓе во време на безобразие, непочитување и суета!

,,Животот има свои услови. За да биде човек прифатен меѓу образованите луѓе, мора да биде културен”, во едно писмо

Loading...

Несекојдневна глетка од срни на Шар Планина (Видео)

Благодарениe на совесните лoвечки друштва, Шар Планина станува се поголем дом на се повеќе диви животни. Членовите на ловечките друштва

Loading...

Резултати од Конкурс за поврат на средства за купен музички инструмент за учебната 2018/2019

Ученици кои ги исполниле условите: 1. Даниел Мојсоски 2. Васил Богоевски 3. Ангела Стефанова 4. Дарко Савески Студенти кои ги исполниле условите: 1. Зана Зумери 2.

Loading...

Дополнување на Конкурсот за доделување стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии од прв циклус студии 2018/2019

Министерството за образование и наука за студиската 2018/2019 година ќе додели стипендии на редовни студенти запишани на додипломски студии

Loading...

И годинава околу 200 стипендии за студентите и Фонд за наука за професорите на УГД

Во рамките на одбележување на 12 години УГД ректорот потенцираше дека се продолжува со финансирање на голем број на

Loading...

Оваа неверојатна 30 годишна студија вели дека ако децата го прават ова на 6 годишна возраст, добро ќе заработуваат кога ќе станат возрасни

Сакате да одгледате успешни деца? Оваа неверојатна 30 годишна студија вели дека ако децата го прават ова на 6

Loading...

Учествувај во натпревар во ораторство!

Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола, во пресрет на Денот на основањето на УКЛО и одбележување на 40 годишниот

Loading...

Странците во Германија се помалку платени од Германците

Иако имаат исти квалификации и работат иста работа, странците во Германија по правило имаат помала плата од Германците, а

Loading...

Стипендии за студирање во Франција

Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат. Стипендијата ги покрива

Loading...

Mobile Sliding Menu