Author: инфо

Направен најмалиот телефон на светот, должина 6см !

Со екран од 2,45 инчи и должина од 6 см, е паметниот телефон кој го произведе компанијата Unihertz со

Loading...

Технолог / инженер

Целосен оглас: Два технолога во производство Потребни квалификации: •    Завршен Технолошко-металуршки факултет-Прехранбена насока, контролор на квалитет •    Релативно работно искуство од минимум 3 години •    Меѓународна едукација

Loading...

Кои се луѓето кои ги создаваат најпопуларните игри на интернет?

Гејминг индустријата во 2016 година оствари приход од дури 91 милијарда долари, со што ИТ индустријата повторно се покажа

Loading...

Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта во Република Македонија за учебната 2017/2018 година

Конкурсот за запишување ученици во јавните средни училишта во Република Македонија за учебната 2017/2018 година, обезбедува вкупно 35.909 ученички места

Loading...

Список на акредитирани факултети/студиски програми во Република Македонија

За заинтересираните идни студенти кои ќе студираат на универзитетите во Република Македонија им препорачуваме да проверат дали нивната идна

Loading...

Пет уметнички занимања од кои одлично се заработува

Генерално уметничите професии важат за такви кои не носат многу пари, а во уметноста се луѓе кои премногу ја

Loading...

Пронајден лек за деменција?

Научниците се надеваат дека успеаа да пронајдат лек кој ги спречува сите невро-дегенеративни болести на мозокот, вклучувајќи ја и

Loading...

Мозочни импланти во 2021 година

Елон Муск очекува дека за четири години неговата нова компанија Neuralink ќе биде подготвена со првите мозочни импланти. Ова

Loading...

НЕВЕРОЈАТНО – ИСЧЕЗНА РЕКА СТАРА 300 ГОДИНИ

За само  четири дена во Канада исчезна од мапата реката Силмс. Оваа река постоеше цели 300 години. Според Business

Loading...

Mobile Sliding Menu