Author: инфо

Од тука може да ја симнете апликацијата МојДДВ

Денеска стартува проектот „Мој ДДВ“, со кој се предвидува поврат на ДДВ од 15 проценти. Преку оваа мерка, според најавите

Loading...

Ораторска вечер на УКЛО

На четвртиот натпреварот во ораторство УКЛО ТРИВИУМ на тема: 40 години УКЛО  Дигитална (р)еволуција учествуваа 12 студенти од неколку единици на

Loading...

Студент си испринтал 3D протеза и си ги исправил забите за само 60 долари

Студент на Институтот за технологија во Ну Џерси направил свои пластични протези користејќи 3D печатач, 60 долари за материјали

Loading...

Одличен настап на меѓународен натпревар на студенти од правниот факултет при УКИМ

Извонреден настап на студентите од Правниот факултет „Јустинијан Први“ при УКИМ на студентскиот натпревар по меѓународно право Moot Court

Loading...

Започна неделата за студентите на УКЛО

На Факултетот за биотехнички науки во Битола се одржа предавање на тема „Спортска исхрана за спортисти и рекреативци“, наменето

Loading...

Стипендии за двојни мастер студии во Будимпешта и Шангај

Програмата на Централно - Источна Европа за финансиско и економско лидерство, поддржана од Народната банка на Унгарија покренува иницијатива

Loading...

Повик за ученици од втора и трета година за учество на воен камп за млади во Црна Гора

Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија во соработка со Министерството за одбрана на Република Северна Македонија

Loading...

110-те најдобри бруцоши нема да плаќаат партиципација за прв семестар

По повод 40 години од основањето на Универзитетот „Св Климент Охридски“  од Битола  годинава 110 брцоши кои што ќе

Loading...

ЕК: Јавен повик за апликации за мобилност во стручното образование и обука

Европската комисија – Директорат за образование, млади, спорт и култура објавува јавен повик за апликации за мобилност во стручното

Loading...

Анкета: Интернет пазарувањето во алкохолизирана состојба “вреди” милиони за економијата на САД

Постојат многу истражувања за купувањето онлајн, но еден од пропуштените трендови е износот на пари што луѓето го трошат

Loading...

Mobile Sliding Menu