Кои се 15-те најкул студентски домови во светот? (Галерија)

In Забава

Погледнете ја листата на 15те најкул студентски домови во светот:

1. Колегиате (Collegiate), Лисабон, Португалијаcollegiate-marques-pombal

Иако Колегиате Маркес де Помпал од јануари 2018 започна со прием на студенти, тој брзо стана најдобра студентска резиденција во Лисабон. Овој дом поседува базен и сауна, фитнес центар, библиотека и кино. Местоположбата е неверојатна – во центарот на Лисабон.

2. Тиетгенколегиет (Tietgenkollegiet), Копенхаген, Данска

15 coolest student residences in the world - Tietgenkollegiet

Овој дом има интересна заоблена форма и може да сместат 400 студенти. Оваа форма и организација во домот дополнително придонесува за негување на чувството за заедништво меѓу станарите.

3. Чаптер (Chapter Living), Лондон, Англија

15 coolest student residences in the world - Prodigy Living Spitalfields

Право во срцето на Лондон, овој дом во Спитфилдс е совршено место што овозомжува да се почувствува Лондон во потполност.  Освен што е во близина на неколку универзитети, овој дом е исто блиску и до неколку забавни места каде секогаш нешто се случува.

4. Каза дел Академиа (Casa dell’Accademia (Mendrisio, Switzerland)

15 coolest student residences in the world - Casa dell'Accademia

Високо на швајцарските Алпи, овој дом најверојатно го има еден од најубавиoт поглед во светот.

5. Сите а Докс (Cité a Docks), Ле Хавр, Франција

15 coolest student residences in the world - Cité a Docks

Како звучи живеењето во градба од транспортни контејнери? Само погледнете во овој студентски дом во Франција и кажете дека е покул место од она што сте мислеле! Секој од неговите 100 контејнери е засебно студио со многу светлина.

6. Спејсбокс (Spacebox), Ултрех, Холандија

15 coolest student residences in the world - Spacebox

Овој дом е виножито на бои со повеќе од 300 единици во студентскиот кампус во Ултрех.

7. Баскет Апартмани (Basket Apartments), Париз, Франција

15 coolest student residences in the world - Basket Apartments

Another innovative idea for student housing coming from France: the Basket Apartments. On the edge of Parc de la Villette in the 19th Arrondissement, this residence’s design resembles that of a wooden basket. There are 192 studios — all of which have a balcony — and getting to the centre of Paris couldn’t be easier: the Metro stops right outside!

8. Париски градини (Paris Gardens), Лондон, Англија

15 coolest student residences in the world - Paris Gardens

Оваа резиденција во Ватерло е  најлуксузното здание, и не можете да најдете подобро во Англија.

9. Симонс Хол (Simmons Hall), МИТ, Кембриџ, САД

15 coolest student residences in the world - Simmons Hall

Во рамките на МИТ Универзитетот постојат неколку студентски домови, но овој е уникатен.

10. Вилоу Стрит Резиденс Хол (Willow Street Residence Hall), Њу Орлеанс, САД

15 coolest student residences in the world - Willow Street Residences

11. Талиесин Шелтерс (Taliesin Shelters), Скотсдал, САД

15 coolest student residences in the world - Taliesin Shelters

12. Дорм (DOORM), Лисабон, Португалија

15 coolest student residences in the world - DOORM

Друг студентски дом во центарот на Лисабон кој ви гарантира одличен престој во текот на Вашите студии. Се што Ви треба, тука го имате: спортска сала, соба за учење обезбедена со Macs, широки отворени уредени простори.. Најдобрата карактеристика е што е близина на Бика и Баиро Алто – срцето на ноќниот живот во главниот град.

13. Резиденција Галдос (Residencia Galdós), Малдос, Шпанија

15 coolest student residences in the world - Residencia Galdós

14. Олимписко село (Olympic Village), Минхен, Германија

15 coolest student residences in the world - Olympic Village

15. Камплус Туро (Camplus Turro), Милано, Италија

15 coolest student residences in the world - Camplus Turro

 

Подготвил: Александар Ивановски

contact@univerzitet.mk

You may also read!

Странците во Германија се помалку платени од Германците

Иако имаат исти квалификации и работат иста работа, странците во Германија по правило имаат помала плата од Германците, а

Read More...

Стипендии за студирање во Франција

Конкурсот е отворен за кандидати кои се заинтересирани да следат студии во Франција, на ниво Мастер или Докторат. Стипендијата ги покрива

Read More...

Kонкурс за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи

Амбасадата на Кралство Шпанија во Скопје информира дека Министерството за надворешни работи и соработка на Кралството Шпанија објави конкурс

Read More...

Mobile Sliding Menu