1 Цитати и изреки – За среќа | Универзитет.мк


Цитати и изреки – За среќа

In Мудрости
 

Мораш да се привикниш на малку тага во животот. Нема да знаеш што е вистинска среќа, ако немаш со што да ја споредиш – Пауло Коељо

Најди време за пријателство, тоа е патот до среќата – Мајка Тереза

Постојат два видови на среќа. Среќа на телото и среќа на духот. Помеѓу нив двете, поголема е среќата на духот – Буда

Кој мисли дека е среќен, тој е вистински среќен – Јован Дучиќ

Твојата моќ е пропорционална на твојата способност да уживаш – Наполоен Хил

Успех е да го добиеме она што го посакуваме. Среќа е да го посакуваме она што ќе го добиеме – Дејл Карнеги

Делувањето нема секогаш да донеси среќа – но среќата сигурно нема да дојди без делување – Бенџамин Дизраели

Среќата ја одредува состојбата на нашиот дух, а не случувањата – Далај Лама

Денот без смеа е изгубен ден. – Кинеска поговорка

Ако животот ми ги скрати крилјата и снегот почне во око да ми вее, знам, дека барем нема да се покајам што умеев да се смејам – Мирослав Мика Антиќ

Колку луѓето имаат повеќе услови за среќа, толку се понесреќни – Пауло Коељо

Кој има среќа не му треба ништо друго – Матија Бечковиќ

Никогаш не дозволувај да сретнеш некого, кој после вашата средба нема да биде посреќен! Мајка Тереза

Сјајот на топлите мисли ми вреди повеќе од парите. Среќата нам не ни носи богатство и раскош, туку смиреност и работа.– Томас Џеферсон

Кој има среќа во картите, ја нема во љубовта. Да, а кој нема среќа во љубовта, ја нема во било што. Џорџе Балашевиќ

Малата надеж носи голема среќа. Додека големата надеж носи уште поголемо разочарување. Жарко Лаушевиќ

Здравјето ги надминува сите можни добра толку значајно што здравиот просјак е посреќен од болниот крал. Артур Шопенхауер

Среќата не е случајна, а не е нити нешто што треба да го посакувате. Среќата е нешто што сами ја создавате. Џим Рон

Дали ќе бидеш богат не зависи од тебе, но дали ќе бидеш среќен, секако дека зависи! Епиктет

Има луѓе што повеќе се расуваат на туѓата несреќа, отколку на својата среќа! Бранислав Нушиќ

Само оној кој е среќен може да ја шири среќата околу себе! Пауло Коељо

Среќата е смислата во животот, цел на целта и крај на постењето на човекот! Аристотел

И скромната среќа исто така е среќа. Подобра е и колибата направена од слама во која од срце се смејат, отколку палата од мермер во која сите плачат! Кинеска поговорка

You may also read!

Конкурс за стипендии за студиски престој во земјите членки на CEEPUS Програмата

Република Македонија како потписник на Договорот помеѓу Република Албанија, Република Австрија, Република Бугарија, Босна и Херцеговина, Република Хрватска, Република

Read More...

Пријави се за платена стручна пракса!

На пракса преку ИАЕСТЕ Македонија може да аплицираат сите редовни студенти кои се на додипломски или постдипломски студии на

Read More...

Повик за пријавување за академски стипендии за граѓанското општество

Отворен е повикот за академските стипендии за граѓанското општество – АСГО“ (Civil Society Scholar Awards – CSSA) кои ја

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu