Стипендии за јазични курсеви и студирање во Италија

In Конкурси, Образование

Владата

Advertisement
на Република Италија за академската 2017/2018 година доделува стипендии за македонски државјани, наменети за:

 Напредни тримесечни курсеви за усовршување на јазикот за студенти по италијански јазик;

• Едномесечни курсеви за усовршување на италијански јазик за доценти по италијански јазик;

• Студии за високо уметничко и музичко образование;

• Додипломски редовни студии (само за лицата кои сакаат да ја обноват стипендијата веќе доделена во претходната академска година);

• Последипломски студии:

– Магистерски студии;

– докторски студии;

– Специјализации и

– Други истражувачки активности.

Подетални информации можат да се најдат на веб страницата www.ambskopje.esteri.it, како и во одделот за култура при Амбасадата на Република Италија во Република Македонија.

Крајниот рок за аплицирање е 10 мај 2017 година.

You may also read!

Резултати од конкурс за стипендии за студенти на додипломски студии за академска 2019/20 година

Прва група Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група Листа на одбиени апликанти Договор за стипендија   Втора група Стипендии врз

Read More...

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Mobile Sliding Menu