Стипендии за учество на летна школа во Полска

In Конкурси
Loading...

Министерството за образование и наука информира дека во 2019 година Бирото за Академско признавање и меѓународна размена на Република Полска обезбедува четири стипендии за учество на кандидати на летни школи по полски јазик, кои ќе се одржат во Република Полска.

Кандидатите потребно е да ги поднесат следните документи во два примероци:
– Пополнет формулар за учество на летната школа;
– CV, кратка биографија;
– Диплома за завршено високо образование;
– За студентите: потврда дека е редовен студент на факултет
– Мотивациско писмо.
Стипендијата покрива школарина, сместување и исхрана во студентска кантина, а патните трошоци се на товар на самиот кандидат.
Непотполни и не навремено доставени документи нема да се земат во предвид.
Кандидатите треба да се регистрираат на следниот линк https://programs.nawa.gov.pl/login, најдоцна до 18.03.2019 година, до 15:00 часот.

Условите и други информации можат да се видат на линкот:
https://nawa.gov.pl/jezyk-polski/letnie-kursy-jezyka-i-kultury-polskiej/ogloszenie

Регистрираните кандидати треба да ги достават потребните документи до 22.03.2019 до архивата Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија, (ул. Свети Кирил и Методиј бр.54, 1000 Скопје).
Интервју со кандидатите ќе се одржи на 27.03.2019 година во Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија во 10:00 часот, во Сектор за меѓународна соработка,канцеларија 1400.

Лице за контакт – Видановски Гоце ( 02 ) 3 140 185

 

Извор: МОН

Loading...

You may also read!

Од тука може да ја симнете апликацијата МојДДВ

Денеска стартува проектот „Мој ДДВ“, со кој се предвидува поврат на ДДВ од 15 проценти. Преку оваа мерка, според најавите

Read More...

Три калуѓерки заработиле скоро милион евра од марихуана (Галерија)

Целиот проект го започнале пред седум години со само 12 билки, пренесува Klix.ba. Тие тврдат дека со своите производи успеале

Read More...

Вакцините и аутизмот немаат апсолутно никаква поврзаност, тврди уште една голема студија

Новата голема студија спроведена во Данска, не открила поврзаност меѓу вакцинирање против мали сипаници, заушки и рубеола и развој

Read More...

Mobile Sliding Menu