Стипендии за студирање во Чешка

In Конкурси

Министерството за образование, млади и спорт на Република Чешка за соработка на полето на образованието, за студиски престој на македонски универзитетски студенти, студенти на докторски науки, универзитетски наставници, истражувачи и уметници на чешките јавни универзитети.

 

Апликација и деталните информации и услови за стипендиите кои се однесуваат за академската 2019/2020 година и се во траење од 2 до 10 месеци, можат да се обезбедат на веб страната: http://195.113.76.20/eu-and-international-affairs/scholarships-for-the-academic-year-2019-2020 .

 

Стипендијата ги покрива трошоците за школарина, сместување и исхрана. Патните трошоци за повратен автобуски билет ги покрива Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија.

 

Апликациите и потребните документи треба да бидат доставени по пошта или директно до архивата на: Министерство за образование и наука на Република Македонија., ул. Св. Кирил и Методиј бр.54 1000 Скопје, најдоцна до 24.3.2019.

Извор: МОН

You may also read!

Три калуѓерки заработиле скоро милион евра од марихуана (Галерија)

Целиот проект го започнале пред седум години со само 12 билки, пренесува Klix.ba. Тие тврдат дека со своите производи успеале

Read More...

Вакцините и аутизмот немаат апсолутно никаква поврзаност, тврди уште една голема студија

Новата голема студија спроведена во Данска, не открила поврзаност меѓу вакцинирање против мали сипаници, заушки и рубеола и развој

Read More...

Милијарда долари собрани за обнова на Нотр Дам, а не сме во можност да ја обновиме планетата

Историските обележја како катедралата Нотр Дам се значајни симболи на културата, па нормално, луѓето ќе се приврзат емотивно со

Read More...

Mobile Sliding Menu