Стипендии за летна школа по словачки јазик

In Конкурси
Министерството за образование и наука информира дека во тек е јавен повик за доделување на стипендии за учество на 55-та Летна школа по словачки јазик и култура, што ќе се одржи во периодот од 4 август до 24 август 2019 година на Филолошкиот факултет при Универзитетот “Коменски“ во Братислава.

Повеќе информации можат да се обезбедат на
https://fphil.uniba.sk/katedry-a-odborne-pracoviska/sas/info-sas-2019/informacie-o-letnej-skole/

Апликациите можат да се поднесат во периодот од 15 март до 15 мај 2019 година, при што мора да имаат соодветен код обезбеден од страна на Амбасадата на Република Словачка.

Извор: МОН

You may also read!

Вакцините и аутизмот немаат апсолутно никаква поврзаност, тврди уште една голема студија

Новата голема студија спроведена во Данска, не открила поврзаност меѓу вакцинирање против мали сипаници, заушки и рубеола и развој

Read More...

Милијарда долари собрани за обнова на Нотр Дам, а не сме во можност да ја обновиме планетата

Историските обележја како катедралата Нотр Дам се значајни симболи на културата, па нормално, луѓето ќе се приврзат емотивно со

Read More...

Луѓето кои се будат рано наутро се навистина посреќни, потврдува науката

Жаклин Лејн, докторка во Општата болница во Масачусетс, неодамна спроведе истражување поврзано со спиењето и резултатите ги објави во

Read More...

Mobile Sliding Menu