Стипендии за двојни мастер студии во Будимпешта и Шангај

In Конкурси

Програмата на Централно – Источна Европа за финансиско и економско лидерство, поддржана од Народната банка на Унгарија покренува

Advertisement
иницијатива за доделување на 20 стипендии годишно за последипломски МБА студии на Универзитетот Корвинус во Будимпешта во соработка со Универзитетот Фудан од Шангај со добивање на двојна диплома(MSc) .

Стипендијата изнесува 11.900 евра или 900.000 ХУФ месечно и во неа се вклучени трошоци за наставни материјали, за исхрана за време на интензивните викенди и сите трошоци за меѓународните недели, како и патните и трошоците за сместување во Шангај.
Народната банка на Унгарија обезбедува стипендии за целосното траење на студиите, а за повеќе информации посетете ја веб страницата www.fudan-corvinus-mba.uni-corvinus.hu
Подетални информации за оваа иницијатива може да се најдат и во приложената брошура и на Facebook страницата – facebook.com/fudancorvinusmba.

Заинтересираните кандидати за аплицирање за оваа стипендија потребно е да стапат во контакт лично со Mr. Levente Horváth, Director of the Project Center, horvathle@mnb.hu, или на тел: +36-30-318-6726 и Ms. Viktória Horváth, Program Coordinator, viktoria.horvath@uni-corvinus.hu, или на тел: +36-30-429-6806.
Крајниот рок за аплицирање за идната академска година е 20 мај 2019 година.

Извор: МОН

You may also read!

Резултати од конкурс за стипендии за студенти на додипломски студии за академска 2019/20 година

Прва група Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група Листа на одбиени апликанти Договор за стипендија   Втора група Стипендии врз

Read More...

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Mobile Sliding Menu