Слушнете го битолското девојче со ангелски глас – Јована Здравевска (13)

In Забава

 

Јована Здравевска,
Advertisement
која има само 13 години и учи во ОУ “Даме Груев”-Битола, веќе подолго време со својот златен глас ги освојува срцата на македонската јавност.

Нејзина прва љубов е виолината, но маестрално свири и на пијано, инструмент со кој често ги изведува своите песни. Јована е добитник на голем број награди на повеќе фестивали и музички манифестации. Покрај талент за пеење, свирење на виолина и пијано, Јована на патот кон успехот се служи и со својот талент за глума и одличното познавање на неколку странски јазици.

„За мене музиката претставува живот и иполнување на позитивните чувства и вибрации како начин за комуникација и споделување на истите помеѓу луѓето во светот“, вели Јована.

Таа има повеќе пасии, меѓу нив е и песните на Витни Хјустон.

Јована продолжува да плени со својата уникатност, талент и шарм. Наградите и признанијата се само дополнителен доказ дека ја очекуваат уште поголеми успеси.

You may also read!

Резултати од конкурс за стипендии за студенти на додипломски студии за академска 2019/20 година

Прва група Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група Листа на одбиени апликанти Договор за стипендија   Втора група Стипендии врз

Read More...

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Mobile Sliding Menu