Ораторска вечер на УКЛО

In Високо образование
Loading...
На четвртиот натпреварот во ораторство УКЛО ТРИВИУМ на тема: 40 години УКЛО  Дигитална (р)еволуција учествуваа 12 студенти од неколку единици на УКЛО.  

За најдобри оратори од страна на жири комисија прогласени се студентите:

Бојан Стојановски, од Економскиот факултет – Прилеп, прво место, Софија Трампевска, од Предагошкиот факултет – Битола, второ место и Димитар Врглевски, од Правниот факултет – Кичево, трето место.

За покажаните говорнички вештини и умешност, покрај дипломи УКЛО на најдобрите оратори им доделува и парични награди.

Присутните студенти, професори и гости од името на УКЛО и ректорот, проф. д-р Сашо Коруновски ги поздрави проректорот, проф. д-р Виолета Маневска која по повод пригодата истакна дека со Тривиум, УКЛО воспоставува една суптилна, модерна нишка со младите и дека УКЛО, на 9 мај ќе биде домаќин на државниот настан, Собир на студентите, по повод Денот на европското обединување.

Инаку, УКЛО ТРИВИУМ традиционално се одржува во рамки на одбележувањето на Денот на основањето на УКЛО, 25 април, а годинава носи и јубилеен прдзнак, 40 години УКЛО.

Во пресрет на настанот се одржа работилница за јавно говорење под менторство на проф. д-р Билјана Граматковски од Педагошкиот факултет во Битола.

Loading...

You may also read!

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Иста држава, различни аршини! По кој критериум еден редовен професор добива 36.000, а друг 122.000 ден. плата?

Има огромни разлики меѓу платите на вработените на јавните универзитети, кои, пак, се финансирани нетранспарентно, немаат усогласени правилници со

Read More...

Mobile Sliding Menu