На кој начин научникот Тесла го “тренирал” својот мозок?

In Истражување и развој

Advertisement
Тесла бил еден од најголемите генијалци, а што придонело за тоа?

Постојат ли трикови кои овој иноватор ги применувал и можеме ли и ние да ги применуваме за да бидеме поуспешни?

Тој е познат затоа што го измислил електричниот состав на наизменична струја, а неговото име стои на 300 изуми.

Тесла цел живот работел на проекти и ги реализирал до крај.

Последните години е многу популарен на интернет.

Страницата lifehacker.com направи листа на навики со кои Тесла станал неприкосновен иноватор.

Тој спиел само по 2 часа.

Тесла ги визуелизирал работите пред да ги осмисли и да ги конструира.

За креативно размислување потребно е да се опуштите и да поработите на проблемот во својата глава.

Тесла самиот објаснувал дека не брза кога работи.

Ако шетате тоа ќе влијае на вашата креативност. Во 1881 година тој се преселил во Будимпешта по една животна промена и додека шетал во парк и рецитирал поезија, му текнало за струјата.

Како и многу други иноватори, и Тесла вели дека треба да се осамите кога сакате да творите.

Извор: Женски магазин

You may also read!

Резултати од конкурс за стипендии за студенти на додипломски студии за академска 2019/20 година

Прва група Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група Листа на одбиени апликанти Договор за стипендија   Втора група Стипендии врз

Read More...

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu