Кои се луѓето кои ги создаваат најпопуларните игри на интернет?

In Истражување и развој

Гејминг индустријата во 2016 година оствари приход од дури 91 милијарда долари, со што ИТ индустријата повторно се покажа како една од најперспективните

Advertisement
кога заработувачката е во прашање.

  

Најзаслужни за овие бројки (профит) се секако поголемиот број на љубители на видео игри, но и оние кои сакаат да станат дел од гејминг индустријата. 
Со оглед на тоа што тимот за креирање на игри е составен голем број на стручњаци од различни оИТ области, шанса имаат сите што ќе изберат школување во овие области. Сепак, експертите за цртање, дизајнирање и анимација 3Д објекти имаат поважна улога од останатите.

 

Тие се најзаслужни за најпопуларните видео игри

 

Од година во година игрите стануваат се пореални, и всушност тоа е главна причина поради која привлекуваат повеќе гејмери и остваруваат поголем профит. Доколку од секогаш сте уживале во играње видео игри, тогаш ви е познато дека визуелните прикази на објектите и ликовите се најзаслужни за првиот впечаток кој ќе го стекнете за одреден наслов. 

За нивното креирање задоени се 3Д дизајнери, чија задача е што пооригинално да ги претстават фудбалерите во PES, ликовите во League of Legends, Автомобилите во Dirt Rally или комплетните мапи во Counter Strike. 

Овие стручњаци, со помош на софтверот како што е 3ds Max и AutoCAD, го проектираат се она што го гледаме на мониторот додека се обидуваме да го надмудриме противникот. Медлирање, креирање 3Д анимација и рендеровање,  односно сечење и дотерување на боја и детали за објектите се само некои од можностите кои овие програми ги пружаат, како би се дошло до најреалистичен изглед во виртуелниот свет.

И вие можете да станете еден од нив

Напредните техники за работа во програмите AutoCAD и 3ds Max можете да ги совладете дури по година дена школување. Овие се мошне моќни софтвер, но кога еднаш ќе се совладаат одновните работи, стануваат мошне едноставни за користење. 

Школување во “Д дизајн и CAD области, без оглед на тоа дали ќе се одлучете за традиционалната настава или учење на далечина по пат на интернет, ќе ви пружат корисни знаења и практични вештини кои имаат мошне широка примена. Со други зборови, усовршувањето во овие софтвери ќе ви овозможи покрај гејминг индустријата, да пронајдете одлична работа и во другите области како што се: архитектура, дизајн на ентериер, дигитална анимација или филм и дигитални медиуми.


На програмата Computer Aided Design (CAD) на ITAcademy ќе имате прилика да пронајдете курс за 3Д моделирање во АUTOCAD, но и бројни други курсеви кои ќе ве припремат за самостојно работење со сите функционалности кои ги нудат Аутодесковите софтвери.

 

Mеѓународни сертификати за почеток на успешна кариера

 

Вештината на снаоѓањето во AutoCAD и 3ds Max ќе ве припреми за обавување на разни задолженија, а меѓународните сертификати претставуваат потврда за вашите знаења и ќе ви овозможат прилика да дојдете до работа и да покажете се што сте научеле. 

IT Academy како авторизиран Autodesk Training Center  (едукативен центар) ви пружа шанса  да стекнете некои од престижните сертификати на оваа компанија  од областа на дизајнот и проектирањето. Со оглед на вредноста која сертификатите на Autodesk  ги има, како и на брзиот развој на гејминг индустријата во сите делови на светот, нема да ви даде многу време на остварување на вашите желби и започнување на успешна кариера како 3Д дизајнер.

 

You may also read!

Резултати од конкурс за стипендии за студенти на додипломски студии за академска 2019/20 година

Прва група Список на студенти кои им се доделува стипендии од Прва група Листа на одбиени апликанти Договор за стипендија   Втора група Стипендии врз

Read More...

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Mobile Sliding Menu