Истражувањата покажуваат: Mажите со брада се попривлечни за жените

In Забава
Loading...

 Според една студија повеќето жени би излегле на

Advertisement
состанок со мажи кои имаат брада, но не преголема.

Во оваа студија, која е објавена во списанието Journal of Evolutionary Biology, беа анкетирани 8,500 жени постари од 18 години.

Нивна задача беше да одберат една фотографија од мажи со различна големина на брада.

Еве ги резултатите:

  1. Прилично голема брада
  2. Голема, густа брада
  3. Мала брада
  4. Без брада

Резултатите се слични на претходни студии кои се однесуваат на брадата на мажите.

д-р Џереми Николсон

,,Резултатите покажаа дека според жените најпривлечни се оние мажи кои имаат прилично голема брада. Жените ги бираат овие мажи и како краткорочни и како долгорочни партнери”, изјави Џереми Николсон за списанието Psychology Today.

,,Меѓутоа, според жените, мажите кои имаат голема, густа брада се најмажествени, агресивни и позрели од останатите. Исто така жените сметаат дека овие луѓе изгледаат многу постаро. Мажите со мала брада, од друга страна, се сметаат за најдоминантни”.

Loading...

You may also read!

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Иста држава, различни аршини! По кој критериум еден редовен професор добива 36.000, а друг 122.000 ден. плата?

Има огромни разлики меѓу платите на вработените на јавните универзитети, кои, пак, се финансирани нетранспарентно, немаат усогласени правилници со

Read More...

Mobile Sliding Menu