Започна неделата за студентите на УКЛО

In Високо образование
Loading...
Advertisement
На Факултетот за биотехнички науки во Битола се одржа предавање на тема „Спортска исхрана за спортисти и рекреативци“, наменето за студентите на УКЛО.

Станува збор за интересно предвање за исхраната, еден од најважните делови од целокупниот комплексен систем за здрав начин на живот и постигнување резултати во спортското и рекреативното вежбање.

Студентите со видлив интерес го следаа излагањето на спортскиот консултант Николче Костовски посветен на правилната исхрана и здравите биолошки навики.

Со овој настан на УКЛО започна неделата на спортско – рекреативни манифестации за студентите, по повод 40 годишниот јубилеј на Универзитетот.

Пригодата беше повод проректорот за студентски работи на УКЛО, проф. д-р Виолета Маневска да најави низа манифестации и активности посветени од и за студентите на Универзитетот „Св. Климент Охридски“ – Битола.

Loading...

You may also read!

Кои професори добија финансиски средства за објавени трудови во списанија со импакт фактор?

Во продолжение Ви го презентираме списокот на домашни професори/научници кои од страна на Министерството за образование и наука добија

Read More...

Реакција на НАкС за повикот од ректорите да се формира синдикат за вработените во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) денеска реагираше на барањето од ректорите на УКИМ и УКЛО да се формира синдикат на

Read More...

Иста држава, различни аршини! По кој критериум еден редовен професор добива 36.000, а друг 122.000 ден. плата?

Има огромни разлики меѓу платите на вработените на јавните универзитети, кои, пак, се финансирани нетранспарентно, немаат усогласени правилници со

Read More...

Mobile Sliding Menu